På en skala fra 1-10, hvor meget er du værd? Nu handler det ikke om, hvad alle andre synes, eller hvor du er i dit liv. Det handler blot om dig, som den person du er. Mens du gemmer dit tal lidt i baghovedet, har jeg lyst til at dele en lille historie med dig, om en kvinde som åbnede mine øjne for et nyt syn på mig selv.

Da jeg boede i USA, mødte jeg engang en smuk kvinde ved navn Tracy. Vi var på samme hold på et coachingkursus, og da underviseren bad os dele os op, to og to, gik jeg hen til Tracy med det samme. Der var noget ved hende som tiltrak min opmærksomhed. Hun udstrålede noget helt specielt. Noget jeg virkelig ønskede mere af i mit eget liv. Bare ved at kigge på hende, fornemmede jeg, at hun var tilfreds med sig selv, og havde en stor indre ro.

Heldigvis ville hun også gerne være sammen med mig. Det var en spændende dag og et godt kursus, men det der var mest skelsættende for mig, var hendes ord, da vi tog afsked. Hun kiggede mig dybt i øjnene og sagde: ”Du har meget mere power end du aner”.

Tracys ord gjorde noget helt gennemgribende i mig. Jeg kunne mærke, hvor træt jeg var af at se ned på mig selv, og tænke at jeg ikke var god nok, og jeg VIDSTE bare, at det hun sagde, var sandt. Jeg kan huske hendes opløftende tale om, at jeg var god nok, og om at jeg havde brugt rigeligt tid på at undervurdere mig selv. Den aften bestemte jeg mig for at skabe en ny sandhed i mit liv. Den skulle helt simpelt gå ud på, at jeg var god nok – lige meget hvad!

Tilbage til snakken om dig, og dit tal fra skalaen lige før. Var det lavt eller højt? Det tal du valgte kommer ikke af ingenting. Vi har altid vores historier og vores grunde, til at se på os selv, som vi gør. Men det betyder ikke, at du ikke kan ændre på dit selvbillede. Det var jo faktisk det jeg gjorde, da jeg havde talt med Tracy. Jeg besluttede mig for, at jeg var god nok, lige meget hvad.

Selvom du måske valgte et lavt tal, så har du faktisk lov til at vælge et andet tal, og hvorfor ikke stile højt og vælge et 10 tal? Lyder det for vildt? Du kan jo vælge at tage det som en udfordring bare for i dag, og så er du fri til at gå tilbage til dit gamle tal senere.

Sandheden er, at det tal du vælger, også er det du kommer til at udstråle. Hvis du inderst inde ikke tror på, at du har værdi, hvorfor skulle verden omkring dig så tro, at du har? Hvis du i stedet vælger at give dig selv et 10 tal og tænke, at du er god nok, så er det dét du udstråler. Det bliver dét, folk ser. Så hvorfor ikke skabe en ny sandhed i dit liv, hvor du er et menneske med en dejlig personlighed, som fortjener kærlighed og omsorg, som er god nok – og som helt sikkert er et 10 tal værdigt?

/Sofia Manning