“Du skal være passioneret, du skal leve af det, du elsker at lave, det skal være sjovt at gå på arbejde, du skal gøre en forskel…”

Det er bare eksempler på nogle af de overbevisninger, som lever i den verden og den branche, som jeg bevæger mig i. Og jeg er så heldig at gøre netop dette. Alligevel vil jeg gerne slå fast, at jeg ikke tror på, at du nødvendigvis bliver et bedre eller mere lykkeligt menneske af at være passioneret. Alligevel er der rigtig mange, som går og leder efter passionen i deres arbejde og liv. Vi tror på, at hvis vi finder passionen, så bliver hverdagen bedre og mere inspirerende, og det er sandt – så længe vi ikke lader os forhindre og helt gå i stå, fordi vi ikke føler, vi har defineret passionen.

Passion er nemlig ganske rigtigt noget vi leder efter udenfor os selv, og derfor kunne jeg godt tænke mig, at du en gang i mellem prøver at vende det om og i stedet spørge dig selv, hvad er min gave til verden, hvad er mit formål, hvad er jeg sat her på denne jord for at udrette? Ikke fordi der er noget galt med passion, men fordi der nogle gange er en tendens til, at passion er noget vi leder efter udenfor os selv, i stedet for at bruge os selv, mærke efter og lade processen starte indefra og brede sig ud til glæde for dine omgivelser. Dermed giver du din gave, og jeg tror på, at den følelse slår en funden passion med flere længder.

Lysten til at give bor i os alle. Måske er det det allermest nærværende og mest essentielle i os mennesker. Dalai Lama siger endda, at det er vejen til lykke: Selvforglemmelse, det at give til andre og være med til at gøre en forskel i verden, er vigtigt for vores oplevelse af lykke. Evner og talenter, som man ikke deler med andre, er golde. Kombinationen af alt det, du rummer, dine talenter og styrker sammen med lysten til at dele de ting med andre, er dit rette element. Og dette element er ikke statisk. Vi bliver ved med at udfolde os og udvikle os, og det giver os hele tiden flere og flere tangenter at spille på.

At finde sin gave og sit rette element er altså en proces, som for de fleste tager lidt tid og som ikke kan forceres. Derfor vil jeg selvfølgelig også gerne give dig lidt input til, hvordan du kan få et mere passioneret liv.

At leve med passion i hverdagen handler om at turde handle på nye idéer. Selv om du ikke kan se, hvor din idé vil føre dig hen, så prøv alligevel at tage idéen fra tanke til handling, du vil kunne mærke passion og glæde strømme gennem kroppen, mens du gør det.

Gå efter drømmene, store som små, få prøvet det af som kontinuerligt dukker op på nethinden, når din hjerne har en lille pause. Hvor er det så du ser dig selv, hvad er du omgivet af? Det behøver ikke være drømme om at bo et eksotisk sted, sige sit job op og gøre noget helt andet. Det kan blot være trangen til en gang i mellem at være tættere på vandet, se dine venner noget mere eller gøre noget godt for andre. At skabe mere passion i sit liv er også at se frygten i øjnene og alligevel tage skridtet, nogle gange direkte ud i intetheden, og tillidsfuldt vente på fodfæste.

Det handler om at være spontan fra tid til anden, slippe al planlægning, alle listerne, de daglige gøremål og så bare tage ud i det blå med din familie, også selv om det kræver lidt ud over det sædvanlige. Det er passion i hverdagsudgaven.

/ Sofia Manning

www.sofiamanning.com