AT LYTTE TIL SIN LIVSMISSION

Jeg møder mange mennesker, hvor livet er kommet bag på dem. Det, de troede de skulle være som mennesker, og det, de troede, de skulle fylde livet med, viser sig ikke at være det, de havde håbet på. Midt i livet sidder de og føler sig frustrerede og forvildede. Der er en sten i skoen, men stenen er ikke til at finde. Og det virker uoverskueligt og krævende overhovedet at gå i gang med at lede.

Mens de sidder fast i denne form for punktering, venter de på, at der skal ske noget, inden de ankommer til det sted i livet, hvor tilværelsen for alvor kan begynde.

Men hvad hvis den dag aldrig kommer? Hvad hvis de aldrig kommer til at tro på dem selv på præcis den måde, de forestiller sig de skal? Så kører toget uden dem og de går glip af de rejser livet tilbyder. Det kan være yderst smertefuldt.

Her er det vigtigt at forstå, at man har et valg. Og ikke at vælge er også et valg, et selvskabt mareridt.

Jeg tror, at rigtig mange af os kender den situation, hvor vi føler, at vi kun lige overlever, men er helt ude af stand til at træffe valg.

Men i det sekund, du træffer et aktivt valg, handler du – og det i sig selv føles som en befrielse for de fleste af os. Du begynder aktivt at bevæge dig, du gør noget for at komme op af dyndet, som du sidder fast i. Bevægelse er liv. At træde vande er overlevelse.

At finde sin livsmission og udleve den er en menneskelig proces, som skal tilpasses dig. Og jeg tror, at de fleste mennesker ved, eller har en idé om, hvad det er. Begrænsningen kan være at vi mennesker har fyldt for meget på i livet. Vi har skruet for højt op for højtalerne og vi kan ikke længere høre, hvad vi selv tænker.

Hvis vi kunne skrabe alt det overflødige væk og skrue ned for alle tankerne om, hvad de andre tænker, om det er normalt, om det vil gøre dig succesrig eller ej, om du vil ende alene og ensom eller berømt og elsket af tusinder. Hvis du blot et øjeblik standser alle tankerne, så vil du kunne se og lytte klarere.

Livet viser dig hele tiden, hvad du skal. Det sender dig tegn. Nogle gange kan disse tegn føles som en kærlig berøring, andre gange kan de føles som en mavepuster. Måske er dit liv netop så fyldt at du ikke kan høre efter. Så kan du prøve at sætte farten i livet ned.  For hvis du gerne vil have et tegn, så er det vigtigt, at du giver dig tid til at lytte efter.

Og måske er det, du skal lytte efter, ikke et tegn på, at du skal opdage noget nyt. Måske er det ikke rigtigt for dig at søge nye veje. Måske skal du lytte til det, der gjorde dig glad før i tiden. Måske skal du kigge på, hvad du var glad for som barn.

Og inden du sælger huset og køber en strandbar på Bahamas, så er det en god idé at overveje, om du allerede har fundet det, der gør dig glad, men du har fyldt for meget i livet. Du har engageret dig i for mange ting, påtaget dig for mange opgaver, sagt ja til for meget ansvar. Livet er pludseligt blevet for tætpakket til, at du kan føle glæde i de enkelte opgaver, fordi du altid skal haste videre til den næste.

Det er en meget let og almindelig måde at bevæge sig væk fra sin livsmission. Vi har så travlt, at det hele bliver til opgaver, ikke glæder. Hvis du har det sådan, enten med familien eller karrieren, så prøv at skær ned. Og prøv at huske på, hvorfor du elsker dit fag – eller din familie. Hvilke ingredienser, som du elsker, er allerede tilstede?

Jeg lærte for alvor at lytte til mig selv, da jeg begyndte at tage væk en uge en eller to gange om året.  Jeg tager væk fra alt: Kontoret, e-mails, mobilen. Helt væk. Jeg tager ud i bjergene eller bor i en hytte langt ude i en skov. Her tilbringer jeg en uge, hvor jeg slapper af og gør præcis, hvad der falder mig ind. Jeg læser bøger, sover, tænker, mediterer og går lange ture. Og vigtigst af alt, så lytter jeg. Ugen gør at jeg nulstiller mig selv og er fuldstændig tilstede i mit liv. Denne tilstedeværelse gør mig i stand til at tackle livet uden stress. Og det bliver nemmere at leve et liv, som er baseret på, hvad jeg virkelig vil et minut ad gangen.

Hvornår har du sidst brugt tid på at tænke over, hvad du virkelig vil? Udover måske et suk i ny og næ.

Overvej et øjeblik, om der allerede har været tegn på, hvad den rette vej er for dig? Øjeblikke, hvor det var ret tydeligt, hvad du skulle eller ville? Har der været tegn, som du med vilje har overhørt? Og hvordan kan du bedst give dig selv den gave at lytte til din egen livsmission?

/Sofia Manning – Manning Inspire

www.sofiamanning.com